tirsdag 20. mai 2008

Fantastiske masfjordingar!

Eg er så full av takk ! Masfjordingar er eit heilt spesielt folkeslag, det viste dei oss på nytt i gårkveld.

Her har dei måtta "slite" med ein prest og familien hans i 25 år, og så møter dei oss slik på 25-årsdagen!

Tårer og kjensler tok overhand. Takk, og ei inderleg kjensle av å vera glad i folket, kyrkjelydane og kommunen fylte heile meg då eg kom til kyrkja i solskinnet i går kveld.

Kyrkjebakken fyltes av musikkantar, musikk og Sørsidefolk- frå ferja som la til land kl 18.40 strøymde det folk frå Nordbygda og Indrefjorden, Knut som hadde vore "kidnappa" heile dagen av sine flotte medarbeidarar, kom inn kyrkjeporten med eit ansiktsuttrykk som eg såg det budde mykje i. Der vart han møtt med feiande musikk, møtt av forventningsfulle born som hadde del i ein stor hemmelighet, foreldre som kom med kakefata sine og gode klemmar, eldre med faste handtrykk og venlege blikk...

Det var stort!
Og så - når dei første inntrykka ute var under kontroll, gjekk vi inn i ei kyrkje som også vart full av folk, musikk, song, og ord! At vi så kunne avslutta med kyrkjekaffi i ute på kyrkjebakken i vakker kveldsol, gjorde opplevinga fullkomen. Sjå også denne lenka
Eg trur dei som hadde teke initiativet til dette gjorde det for å gle oss, og dei lukkast! Eg kjenner eg framleis skjelv litt i bringa når eg set her og skriv dagen derpå.

Tusen takk for ei flott oppleving!