torsdag 7. januar 2016

"Bestemødre FOR"

Det er fint å vera bestemor på heiltid nokre dagar - flotte og kjekke born, og så langt går alt som det skal. Vi får kvardagen til å gå fint, rekk både skule og barnehage kvar morgon. Barnevenleg middagsliste er planlagt, og blir gjennomført! Til og med tomatsuppe og fine rundstykker til kvelds kan det bli!
Det er eit privilegium å få fylgja kvardagslivet til barneborn og få kjenna at vi byggjer tillit og tryggleik med kvarandre. Godt å få pussa små kvite tenner, og få sitja ved sengene til søvnen let travle små skrottar få kvila! Fint å vera bestemorspensjonist og ha tid! Fint å oppleva det eg ofte drøymer om. Som i denne fabelen!

Det er berre ein ting eg kunne tenkt annleis i dette bestemorsoppdraget, og det er at BarneTV kunne koma tilbake i tilnærma gamal form, og at det KUN blir sendt mellom kl 1800 og 1830, slik som i "gamle dagar"!
Ikkje det at vi har så mykje tid til TV her i huset, men kvar aldersgruppe skal få sine tilmålte minuttar, så blir det jo litt kveldsunderhaldning.
Vi ser på Brannmann Sam og Legofilm, på Annie, Emil og andre filmsnuttar som skal vera tilpassa 3 til 12-åringar. Menyen er full av alternativ, og alle tre har stemmerett. Det gjeld å vera rettferdig, pedagogisk og diplomatisk! Skulle vi ikkje bli einige, så har vi jo I-pad og mobiltelefonar i fleng, og BarneTV fins då over alt! (Godt med ein 12-åring som hjelper ei utdatert bestemor)

Og når så alternativa er utvald, og freden senkar seg i flokken, tek alle lydane til. Skvizz - svupp - kviiin, babu/babu og musikkliknande tonar! Sterke, kvasse lydar og stemmer rett inn i bestemor sin øyreteknikk! - Er det ikkje litt for høgt, spør bestemora. - Nei det er fint, er svaret. Til og med bestefar synes vist det er ok.
Då er berre ein ting å gjera; Ta ut lyden din bestemor - lag tomatsuppe til kvelds.

Eg har fått ein idè i kveld. Tenkjer på om eg skal starta ei aksjonsgruppe med parolen "Bestemødre FOR ein halv times BarneTV" -  eller aksjonsgruppa "Bestemødre FOR BarneTV med snille, mjuke lydar".
Ja, eg vil vurdera det!

Ingen kommentarer: