mandag 15. desember 2008

"Mormor"

Det er litt rart å registrera, men eg vart vemodig ved å høyra at Anne-Cath Vestly har gått bort i dag. Mange gode minne og verdifulle stunder har ho gjeve meg og mine. Utallige er dei timane eg har lese høgt om Lillebror og Knerten, om Guro, om Mormor og dei åtte ungane og andre bøker frå denne livsnære og grensebrytande forfattaren. Mange godstunder har vi hatt, eg og mine "tre ungar", og for det aller meste fryda eg meg over forteljargleda og formidlingsevna. Eg treng ikkje skjula at eg sakna nokre dimensjonar som eg set høgt i bøkene hennar, men dei kunne vi finna andre stader.
No er denne fargerike forfattaren borte, men bøkene hennar har vi, og eg gler meg over at ein ny generasjon Sørheim har fatta interesse for Ole Alexander fili-bom-bom-bom....

Ingen kommentarer: