tirsdag 18. november 2008

"Mitt Afrika"

Torsdag morgon er eg på veg til Kenya. Saman med kollegaer i KrF skal eg på konferanse i vel ei veke. Det er nesten ikkje til å tru at eg skal koma tilbake til dette spanande og flotte landet. Eg gler meg - og eg gruer meg.
Eg gler meg til å sjå folkeliv,oppleva kultur og natur, dra på safari - det er eksotisk og uverkeleg, og eg gler meg til å delta på gudsteneste med afrikanse medkristne, det blir stort. Men eg gruer meg til å gå gjennom slummen - det er ubehageleg - eg veit eg har godt av det!Eg har godt av å sjå korleis menneske som bur og lever der klarar å ordna kvardagen sin på eit minimum, godt av å sjå borna si glede over leik med ein fiskebolleboks eller med ein heimelaga fotball. Det blir også trist å sjå verknader av den politiske uroa som rådde i Kenya tidlegare i år, men kanskje også få sjå spor av håp og stolthet over den første farga presidenten i USA, Barack Obama, ein son av Kenya!!
Kamp for å overleva, håp og tru - veldige kontrastar - det går inn på meg, men eg har godt av det.

Ingen kommentarer: