søndag 9. november 2008

Folkehøgskule på Sandnes

Veka som kjem skal eg ha ein del fokus på folkehøgsskuleprosjektet på Sandnes, har eg tenkt. Vi har dyktige initiativakarar, gode byggningar, positiv kommune og alt som trengs for å skapa nytt liv i den tidlegare aldersheimen på Sandnes. Dvs, vi har jo ikkje alt, vi må ha statsstøtte for å få det til, og det er ikkje det enklaste å få etter det eg forstår.
Diverre har det vorte slik at etter vi fekk ny raud/grøn regjering så har ikkje eit einaste nytt folkehøgsskuleprosjekt blitt lagt til budsjettramma. Det er trist og beklageleg. Folkehøgsskulen er eit unikt skuleslag som gjev unge lærdom for livet, det burde regjeringa sett og prioritert.
For Sandnes hastar det. Dei gode byggningane kan ikkje stå ubrukte så mykje lenger, dei forfell og taper verdi dersom dei vert ståande lenge slik dei gjer no. For Masfjorden hastar det også få auka folketal, og ein folkehøgsskule vil kunna gje positiv vekst i kommunen.
Veka som kjem håpar vi å få til eit møte på Stortinget for å "lobba" dette prosjektet, og vi håpar at nokon av dei som har makt til å sei ja, vil møta oss då.

2 kommentarer:

FR sa...

Dette var jo veldig spennende! Dette må vi få høre mer om! Skal dere starte en ny skole? Hvilket fokus?

Anonym sa...

He he...

Folkeøgskule på sandnes?

Ja ja... funker sikkert det...Sandviksveien