tirsdag 25. september 2007

Litt konstitueringsfundering

Det nye kommunestyret i Masfjorden har konstituert seg i dag, og eg fekk raskt inntrykk av at dette blir eit spanande kommunestyre. Dette trur eg fordi eg m.a. såg at eg var ganske "gamal" i dag... Eg registrerte med tilfredshet at det var eit forholdsvis ungt kommunestyre som sette seg rundt bordet, eg var nest eldst i forsamlinga fann eg ut, og det var faktisk heilt ok. Eg synes det er så bra at det er mange yngre og nye politikarar som er med og tek ansvar. Faktisk var eg òg rimeleg ung då eg starta, 20 år yngre enn i dag.. Merkeleg- eg burde kanskje hatt vèt til å gje meg, men det vetet har eg ikkje fått endå, eg er kanskje litt politisk "seigliva" eller kanskje rett og slett ei "seigedame"??

Det andre eg registrerte som positivt var at det var ein perfekt kjønnsbalanse rundt bordet i dag, 8 kvinner og 9 menn! Slik har det ikkje vore før. Formannskapet vi valde i dag har faktisk tre kvinner og to menn, og varaordføraren vart endå til ei kvinne. Slike overtak og "sigrar"har ikkje vore kvinner forundt i Masfjorden tidlegare......

Synes også det er flott at det var heilt nye representantar på plass. Både Ap, Venstre og KrF har fått representantar inn som aldri har vore med før.
Eg ser fram til å bli kjent med heilt nye masfjordpolitikarar.

Vi skal utvikla kommunen - eg gler meg!

2 kommentarer:

FR sa...

Gratulerer med varaordførervervet! Det var veldig bra, vi trenger ei erfaren, nytenkende og moderne kvinne som deg!

Anonym sa...

Takk Filip, og takk for sterk omtale, er dette sant så har eg kanskje litt å takka deg for...Du inspirerar meg!